Fundația Esența

EsențaCe facemCe poți face și tuStatut (extras)Contact
„Ieri am văzut sute de păsări care zburau pe deasupra capului meu. În formație perfectă.
Am simțit o enormă iubire cutremurându-mi întreaga ființă.
Cred că a fost simbolul întoarcerii noastre Acasă drept Unul.
Hai să facem împreună călătoria în care putem descoperi adevărata noastră esență.
Esența iubirii. Esența libertății. Asta este ceea ce vrei cu adevărat!
Primul pas este să asculți. Următorul, să privești în interiorul tău și să descoperi. Acest lucru îți va aduce experiența adevarătei tale esențe. Când o descoperi, te trezești la cel care ești cu adevărat. Și ești deja întreg și complet.
Cel mai important lucru din viața ta este să descoperi cine ești.
Din acest „loc” vrei cu adevărat să îți trăiești viața. De aici, mintea ta se va elibera și tot ceea ce rămâne este pace interioară, iubire și libertate. Ușa este deja deschisă. Trebuie doar să faci un pas. Un pas care îți va schimba viața pentru totdeauna. Iar când ești gata, eu sunt aici ca să-ți arăt această ușă.”

Suntem aici pentru ca, împreună, să facem posibilă călătoria imposibilă.

Ești gata să descoperi Cine Ești cu Adevărat?

Putem descoperi împreună o viziune a omului ce devine liber și, într-un mod firesc, o împărtășește cu alții.

Ne putem sprijini reciproc în călătoria către această viziune. Avem instrumentele necesare pentru a face asta. Indiferent dacă ești bogat sau sărac, putem contribui cu toții la descoperirea viziunii noastre comune de a ne găsi esența și a deveni liberi.

Această Fundație este un loc unde întâlnirea ta cu tine este posibilă.
Ești binevenit. Și poți să ne sprijini întru această viziune de a arăta oamenilor ușa către libertatea interioară și exterioară. Adevărata lor viziune.” – Rune

Imaginează-ți că Totul vine din Nimic. Imaginează-ți din ce în ce mai mulți oameni din toată țara și din toate domeniile de activitate care înțeleg asta.

Oameni care își caută Fericirea, Libertatea, Siguranța.

Și ajung să afle că sunt deja liberi, în siguranță și fericiți. Și Sunt. Imaginează-ți apoi că, după ce această Învățătura a venit la ei, încep ei – din ce în ce mai mulți – să vină spre această Înțelegere eliberatoare. Spre un Centru.

Un loc unde oamenii vin să vadă, să conștientizeze cine Sunt. Apoi, mai imaginează-ți că o parte dintre acești oameni decid să își schimbe viața, trăind împreună, din această Înțelegere.

Mulți dintre prietenii mei din România – așa am auzit – și-ar dori un Centru, care să le ofere asta. Ca o ușa către libertatea lor interioară și exterioară. Apoi, o comunitate, a celor cu aceeași mentalitate. Să trăiască măcar, cumva, aproape de alți oameni care văd ”realitatea” din perspectiva acestui unic Adevăr.

Oamenii au vorbit cu mine despre multe astfel de idei pe care le au. Vom dezvolta astfel de proiecte, dacă acest lucru îl doresc cei ce ne sprijină. Și oare cum ar fi, prietenii mei, dacă toate acestea ar fi doar începutul? Cum ar arăta această societate din perspectiva Adevărului Suprem? Ce schimbări apar, în mod firesc, când putem să ne alăturăm în Iubire și să vedem lumea din această perspectivă?” – Rune

București, februarie 2015

dsc_0160

București, Univ. Spiru Haret, iunie 2015

În prima sa etapă de existență, prin generozitatea celor care ne-au sprijinit și au făcut ca asta să fie posibil, Fundația Esența a accelerat răspândirea Cunoașterii oferite prin învățătura lui Rune Heivang. Astfel, în anii 2015 – 2016, peste 5.000 de români au avut acces GRATUIT la această Cunoaștere, în cadrul celor peste 30 de evenimente intitulate  „Cine ești, în esență„, organizate în 18 orașe din România.

În măsura în care vom fi sprijinți în acest demers, vom continua să oferim aceste evenimente, în care este transmisă în întregime Esența învățăturii lui Rune, unui număr cât mai mare de români. În același timp, aceeași Cunoaștere va fi răspândită prin mijloace de comunicare integrată – rețele sociale, mass media, tipărituri și altele.
Simultan, începem să conturăm un proiect pentru un Centru și unul pentru dezvoltarea unei comunități. Acești primi pași ne vor permite ca, pe termen mediu și lung, să avansăm în proiectele pe care ni le-am propus și să pornim altele noi, prin materializarea ideilor celor ce ni se vor alătura. Ești binevenit!

Dacă, într-un fel sau altul, ai avut deja și tu acces la Înțelegerea, la Cunoașterea transmisă prin învățătura lui Rune Heivang, asta s-a întâmplat pentru că (și) alții, înaintea ta, au contribuit, fiecare după puterile sale, la răspândirea acestei învățături. Astfel, și datorită lor a devenit posibil accesul tău la întâlnirea ta cu tine… 
Cum poți să contribui, la rândul tău?
1. Redirecționează 2% din impozitul pe venit (ca persoană fizică). Fiecare dintre noi poate decide cum vor fi folosiți o parte din banii pe care, oricum, îi plătim la stat. Cetățenii români care plătesc taxe pot direcționa către un ONG 2% din impozitul pe care îl plătesc. Cum? Simplu. Vezi aici.
2. Direcționează 20% din impozitul pe profit (pentru companii). Dacă deții sau conduci o companie, o parte din banii datorați statului pot susține direct proiectele noastre mai mari sau mai mici, din viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Codul Fiscal le permite companiilor plătitoare de impozit pe profit să redirecţioneze 20% din suma datorată anual bugetului de stat, către un ONG. Vezi cum, aici.
3. Ca voluntar – Poți să contribui și altfel decât financiar, în funcție de timpul disponibil, resurse și expertiza/abilitățile pe care le ai. Dacă vrei să ni te alături trimite-ne un mesaj la esenta@esenta.org
4. Donează suma pe care o dorești, astfel:- direct, în numerar, prin virament bancar,
în contul Fundației ESENȚA RO88 PIRB 3701 7639 9200 1000 deschis la Banca Pireus, Sucursala Timișoara,
– sau prin platforma specializată în tranzacții financiare online securizate. Apasă butonul DONEAZĂ de mai jos și vei fi doar la un pas de a contribui la crearea unei lumi mai bune. Vei fi direcționat/ă către o pagină securizată de procesare automată a datelor bancare, unde poți să donezi direct cu cardul, sau prin contul de PayPal.
Îți mulțumim!constiinta, fericirea, adevar suprem, non-dualitate, spiritualitate, prezenta

SCOP

Să răspândească/împărtășească Adevărul Suprem: „Conștiința este tot-ceea-ce-este”, să sprijine activ oamenii (din domenii diferite, cu talente, abilități și capacități diferite) să înțeleagă cine sunt ei cu adevărat – ca drept natural al fiecăruia – și să integreze această cunoaștere în viața lor de zi cu zi.

Pentru ca înțelegerea și accesul la acest Adevăr Suprem să fie disponibile oricui, Fundația va folosi mijloace dintre cele mai diverse, astfel:

  • va organiza și va susține evenimente și turnee în localități diferite;
  • va crea și va publica lucrări tipărite și pentru mediul on-line;
  • va produce și va distribui alte tipuri de materiale de informare (audio, video și altele);
  • va organiza și va gestiona activități în comunități și organizații, în care oamenii care își doresc accesul la această cunoaștere să poată învăța, lucra și conviețui împreună, din perspectiva realizării Adevărului Suprem;
  • va putea să inițieze, să dețină și să gestioneze entități juridice din diferite domenii de activitate: economic, învățământ, social, sănătate, etc.;
  • Altele.

Obiective

Să ofere continuu unui număr tot mai mare de oameni accesul la realizarea sinelui (trezirea la adevărata lor natură) – cheia transformării radicale a relațiilor interumane și cu lumea înconjurătoare, unica soluție ce poate genera Pace și Iubire pe planetă.

Din și prin înțelegerea acestei Esențe/acestui Adevăr, să conecteze oamenii, să dezvolte în mod natural și să gestioneze/supervizeze activitatea în comunități ale celor care (se) înțeleg și cooperează din aceasta perspectivă, în diferitele aspecte ale vieții lor curente. Astfel de comunități vor include activități din orice domeniu de activitate umană (economice, de învățământ, sănătate etc). În acest sens, în termenul cel mai scurt posibil, Fundația va dezvolta un proiect-pilot, urmând apoi să extindă această experiență.

Să consilieze și să mențină activ și permanent în atenția și înțelegerea oamenilor care este Adevărul Suprem/Esența, astfel încât să fie păstrate tot timpul relațiile curate și pure între oameni, integrarea armonioasă între ei și restul lumii, natură, realitatea pe care o percepem din această perspectivă.

Să gestioneze dezvoltarea și derularea de alte proiecte bazate pe aceste principii, care au ca scop crearea și susținerea unor moduri de viață care să asigure satisfacerea oricărei nevoi umane în armonie cu tot ceea-ce-este, chiar Acum.

Să fie tot timpul un sprijin pentru armonizarea percepției până la a „vedea” că „sunt una cu toți și totul”, claritate ce aduce schimbarea perspectivelor, relaxare și creativitate ținând cont de tot ce e în jur și generând premizele de noi soluții de viață.

Ne poți contacta:
Prin email la: esenta@esenta.org
Prin telefon la:
0726.766.923 – Ovidiu Costescu (ro);
0737.278.421 – Arne Bjellebo (eng);
Prin poștă la: FUNDAȚIA ESENŢA, Calea Aradului nr 48,
spațiul 56, Timișoara 300642
sau prin formularul din dreapta:

Numele tău (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Subiect

Mesaj