Probleme? Cine poate spune că n-a avut nimic de rezolvat în viață?

Diferitele situații le percepi, le conștientizezi, prin filtrul unor gânduri. Și, în baza unor amintiri, experiențe din trecut – al tău sau al altora – le numesti probleme. Așadar, toate „problemele” tale apar doar în minte.

Iar „soluțiile” le cauți tot în experiențele, limitate, din același trecut. Un trecut care n-are cum să-ți aducă rezolvări potrivite pentru situațiile noi și neașteptate care zi de zi îți apar în față.

Și asta, când de fapt există o singură soluție, unică, la toate „problemele”. Să accesezi, în momentul de Acum, oceanul – unii îi mai spun și ”câmpul” – posibilităților infinite.

Acest ocean, spre care eu indic ca fiind un „loc-fără-de-loc”, este dincolo de minte și corp, dincolo de timp și spațiu. Aici, timpul nu mai există. Există doar Momentul de Acum, fără trecut și viitor, deci fără probleme. Doar posibilități infinite.

 

De Aici, Totul începe…

Cei ce se scufundă în acest ocean de potențial nelimitat, pătrund în acel „loc-fără-de-loc” în care gândurile încetează să te mai conducă.

Aici, timpul pare să se fi oprit și oportunități infinite se-ntrepătrund ca într-o țesătură, într-un același unic moment de Acum. De aici apare inspirația, în moduri pe care nu le-ai mai experimentat vreodată. Aici oricine își poate găsi adevărul și o înțelegere profundă a sensului vieții, dincolo de „problemele” de „rezolvat”, dincolo de tiparele de supraviețuire, dincolo de frică.

Aici, în oceanul posibilităților infinite, ne găsim propriul drum și putem să ne trăim visurile. În feluri pe care nici nu ni le putem imagina.

Aici începe călătoria într-o viață necunoscută. Nouă și palpitantă.

Chiar în acest Moment.

 

Ca într-o joacă de copil.

Un copil care se joacă, o face fără a se gândi prea mult la „cum” să se joace. Iar dacă-l întrebi de ce face ce face, probabil va ridica din umeri și-ți va răspunde: „Așa. C-așa-mi place.”

Copiii se joacă, lăsându-se în voia posibilităților infinite, într-un fel cu mult dincolo de ce li s-a spus c-ar fi posibil. În Jocul lor, totul e posibil. Ei trăiesc cu-adevărat în prezent. În Moment. Și nu se tem de viitor, pentru că sunt lipsiți de experiența trecutului.

La fel ca un copil, poți și tu să vezi cum Aici, în oceanul posibilităților infinite, într-un mod natural îți este deschisă ușa către destinul tău cel mai înalt. De fapt, a și fost deschisă, doar că Acum este timpul să vezi asta. Apoi, poți să-ncepi să joci noul joc al vieții. O viață nouă.

Poate că nu va fi totul neapărat ușor. Poate că te vei confrunta în continuare cu provocări. Iar unele dintre ele, chiar mari. Dar dacă îndrăznești să-ți urmezi inspirația, cufundându-te în acest Ocean, vei primi daruri pe care cu greu ai putea să ți le imaginezi. Și vei percepe totul ca fiind mai ușor.

 

Cel mai mare dar

Darurile vor veni în toate modurile și formele. Energia vieții, noi bucurii, înțelepciune, iubire, un sentiment interior de pace, înțelegere despre cum să trăiești, libertatea totală de a fi tu însuți.

Dar nici nu te vei mai gândi la toate astea. Doar te vei bucura de călătoria vieții. Cel mai mare dar.

Cei ce îndrăznesc, știu. Ei își cunosc adevărata lor natură și vor avea întotdeauna încrederea interioară că nimic nu este, cu adevărat, rău. Și când ceva ”nu merge bine”, asta doar face parte din joc.

Iar ei știu că, de fapt, totul este bine. Ei știu fără să știe…