O sală plină de oameni şi imensa lor dorinţă de a-şi înţelege sufletul m-au făcut să vreau să-l cunosc mai bine pe cel care a reuşit să le planteze în inimă sămânţa fericirii * Rune Heivang îi privea blând cu ochii săi de un albastru în care se reflectau chipurile oamenilor pe care i-a învăţat să zâmbească din nou doar vorbindu-le despre ei, despre sufletul lor şi cum şi-l pot atinge

Dacă vrei să vezi o minune şi să înţelegi forţa vieţii este suficient să te uiţi atent la o sămânţă. Nu-i pasă niciodată de ceea ce este în jur, nu se teme că orice boare de vânt o poate arunca în pământuri aride şi nici că frigul o va ţine captivă în pământ. Ea are încredere în uzina alchimică interioară, care cunoaşte exact momentul în care va reda naturii o nouă plantă. Nu are cunoaştere, ci doar echilibru şi informaţiile cu care poate oferi Universului o altă creaţie. Îşi urmează misiunea şi nu se abate niciodată.

Aşa ştie ghinda să renască în stejar, cireaşa să ne ofere un alt pom plin de fructe, teiul să înflorească după ce ani la rând florile scuturate au lăsat ca din rodul lor să crească un alt copac. La fel de simplu poate fi şi cu noi, oamenii, dacă ne înţelegem rostul pe pământ şi trăim după legea fericirii.
Totul pleacă din interior, din minte şi din inimă, şi tot ceea ce trăim este rezultatul bucuriei ori al conflictelor. Chiar dacă unora le pare greu de crezut, noi hotărâm clipă de clipă cum ne pictăm tabloul vieţii. Realitatea se schimbă în fiecare secundă, în funcţie de ceea ce decidem noi în interior – dacă suntem în pace, putem realiza lucruri fabuloase, dacă nu, vom vedea peste tot doar eşecuri. Şi totuşi, fericirea se învaţă, spune Rune Heivang, un îndrumător spiritual sosit în România în urmă cu patru ani.

Mai mult pe acest link Reteta Fericirii