HARTA ILUMINĂRII

Nivelurile iluminări
Trezirea, Realizarea de Sine și Iluminare
Sinele atemporal care se realizează pe Sine

Cel mai mare obstacol în a devenit iluminat este acela că majoritatea oamenilor consideră că este imposibil.

Acest text și aceasta descriere nu sunt o încercare de a-ți spune că toate  trezirile sunt similare. Ceea ce spun este că aceste treziri au adesea asemănări în modul în care conștiința se desfășoară înainte și după Realizarea Sinelui. Acest text are la baza  propria mea experiență precum și relatările mai multor oameni pe care i-am întâlnit, cu privire la călătoria către Acasă. Ceea ce încerc să explic aici este că iluminarea se află în interiorul tuturor oamenilor, ca un potențial care poate fi trezit de către toți cei care sunt pregătiți să realizeze ca cel mai mare dar  este deja aici – Sinele tău atemporal, chiar acum.

PRACTICA: LA ÎNCEPUT ESTE NEVOIE DE EFORT; PENTRU CA MAI APOI SĂ APARĂ LIPSA DE EFORT

Ține minte: în orice moment al călătoriei tale se poate întâmpla Realizarea Sinelui, deoarece se întâmplă în afara timpului. Ești o ființă atemporală. Înțelepții nu vorbesc despre timp sau stadii ale minții. Totuși, aproape toți spun că trebuie să depui efort,  să faci exerciții și să fii sinele atemporal cât mai mult timp.

Altfel, vei înțelege greșit învățătura, doar la nivelul mintii, iar dacă ai o experiență spirituală îți vei imagina că  ești treaz. Înțelepții spun ca dacă vine și pleacă, trebuie sa o lași să se ducă. Dacă este o experiență spirituală, mintea crede că primește ceva, însă este doar modul în care mintea conceptualizează și nu are nimic de-a face cu iluminarea. Asa ca las-o să se ducă. 

Realizarea Sinelui este realizarea  faptului că tu ești Sinele etern. Este doar o viziune pură și clară. Nu este o învățătură. Se întâmplă din practică, o practică în care vezi că ești deja Sinele atemporal, iar asta se numește Realizarea Sinelui

Cei mai mulți oameni nu au o practica și dacă vor avea o experiență spirituală, vor crede în mod amăgitor că și-au realizat Sinele. Realizarea Sinelui se poate obține cu ajutorul practicii regulate și a instruirii sistemului minte-corp.

STADIILE ILUMINĂRII:

Nu exista etape clar definite, totul pătrunde la fiecare nivel în moduri subtile. Unele aspecte de aici sunt o recunoaștere foarte specifică pentru fiecare nivel. Totuși, aceste stadii experiențiale pot apărea în moduri total diferite pentru oameni diferiți.

Eu sunt o persoană, sunt corpul și sunt mintea mea

Cu toții trăim trei stări diferite de conștiință în fiecare zi: starea de veghe, somnul profund și visul din somnul profund, dacă avem un sistem nervos obișnuit.

Sunt povestea mea. Sunt tiparele mele

Noi credem că suntem gândurile și poveștile noastre și trăim într-un program care repetă aceleași gânduri și sentimente din nou și din nou. Acest lucru poate fi numit suferință.

Trezirea

Trezirea este experiența unei transformări de la a fi o persoană separată la Aceea care ne unifică pe toți. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei înțelegeri unice, a meditației și a instruirii sistemului minte-corp.

Trezirea este Marea Revelație că eu nu sunt mintea și corpul care se schimbă tot timpul. Aici începi să realizezi că tu ești liniștea fără de schimbare și lipsită de gândire, de dincolo de minte și trup. Acum ai abilitatea de a accesa stări lipsite de  gânduri în meditație, plecând de la noua ta înțelegere și experiență.

Aici întâlnești liniștea, acea stare în care mintea și simțurile sunt complet liniștite, iar conștiința este pe deplin trează. Acesta este scopul meditației, iar acum cultivi capacitatea sistemului nervos de a susține această stare.

Dezvăluirea Conștiinței

Ceea ce încerc să descriu nu este despre experiențe spirituale. Încerc să descriu cum  conștiința se trezește în sine către sine însăși, trecând de la un nivel de experimentare a ei însăși, la un alt nivel și mai profund de experimentarea a sa. Acest lucru se poate întâmpla numai după Realizarea Sinelui ca fiind sinele tău etern. Fiecare nivel deschide un nou mod de a vedea, de a fi și de a trăi viața, diferit și mai profund. Este ca și cum experiența și cunoașterea se dezvăluie  ca fiind înțelegerea de dincolo de minte și corp, ca un organism în plină iubire și curgere.

Sunt conștient de prezență

După practica meditației, vei avea parte de întrezăriri ale uniunii cu sinele și de trăiri extinse ale prezenței. Cu practică, aceste trăiri devin din ce în ce mai lungi, iar în curând te poți odihni cu ușurință în starea lipsită de gânduri. Experiența de a fi conștient de prezență, adevărata natură a Sinelui, îți  schimbă conștiința ducând-o la un alt nivel experiențial, însa claritatea Sinelui conștient de Sine nu s-a întâmplat încă. Este posibil ca unii să rămână blocați aici din cauza fricii de moarte care poate apărea când încearcă să pătrundă în non-dualitate. La acest nivel se poate manifesta frica față de expansiunea simțită, iar renunțarea la corp este dificilă.

Milioane de oameni din întreaga lume trăiesc niveluri diferite de prezență a conștiinței.  Unii dintre ei cred că sunt iluminați. Nu este așa.

Totuși acesta este primul pas către pacea interioară și pacea lumii, pentru ca soluțiile pentru problemele planetare nu pot veni decât din ființarea liniștii, din interior. Doar din liniște putem să urmăm toate legile naturale care sunt știința fericirii noastre, iar asta devine adevărata împlinire pentru fiecare.

Realizarea Sinelui

Prin meditație constantă și interogare (folosim, de asemenea, meditația “Liniștea Vorbește” meditația “Liniștea în curgere” ca practici de iluminare)  în cele din urmă vei fuziona în unime cu sinele, fără efort. Acum nu te mai poți întoarce. Aici ignoranța este distrusă, iar tu ești eliberat. Aceasta nu mai este o experiență care vine și pleacă, este o stare permanentă a ființei. Este primul nivel al iluminării și este un pas imens. Realizezi acum ca ești o ființă atemporala, de dincolo de timp. Așa a fost dintotdeauna.

Acum, sistemul nervos este stabilizat pentru a rămâne în contact cu niveluri mai profunde ale conștiinței. Vei fi dezvoltat capacitatea de a rămâne cu liniștea interioară, în timp ce faci lucruri, ai gânduri și ești activ.

Este o transformare foarte profundă a sensului și înțelegerii celui care ești. Înțelegerea Sinelui se schimbă de la a fi persoana care credeai ca ești, la a fi câmpul nelimitat al conștiinței însăși de  dincolo de minte și de corp.

Sinele se regăsește pe sine ca fiind sursa tăcută din toate, de peste tot, este recunoscut ca ființare pură. Beatitudinea apare mai târziu, după ce energia forței vieții este  trezită . Dacă aceasta nu este trezită înainte de Realizarea Sinelui, beatitudinea apare și dispare. Începi să realizezi că ființarea interioară și beatitudinea sunt aceeași vibrație iubitoare. 

Sinele separat a fost o iluzie, datorită identificării false cu corpul individual, cu gândurile și cu vocea interioară. Îți dai seama că ai fost mereu liniștea ființării, nelimitată și liberă pentru totdeauna. Conștiința pură este sinele tău real. Această realizare este ireversibilă și persistentă pe parcursul tuturor celorlalte etape ale iluminării.

Acum că ai realizat Liniștea pura ca  ființare interioara, trebuie să realizezi și liniștea ființării exterioare. Trebuie să realizezi, de fapt, liniștea ființării  și energia forței vieții (beatitudinea) în interior și liniștea ființării  și energia forței vieții (beatitudinea) în exterior, ca uniune non separată a potențialului pur, nemanifestat. O uniune a vibrației beatitudinii în iubire și curgere . Astfel că, pentru a progresa și mai mult, energia forței vieții este trezită. Este posibil ca energia forței vieții  să se trezească înainte de Realizarea Sinelui, așa cum am mai menționat. Este o descoperire a faptului ca Liniștea are calități mai profunde. Când se întâmplă acest lucru, stări profunde de beatitudine îți vor apărea în meditație, iar și iar.

Ai putea crede că Realizarea Sinelui este sfârșitul călătoriei și nu mai ai unde să te duci, dar acesta este, de fapt, doar primul pas în dezvăluirea  Conștiinței către sine însăși

IUBIRE ÎN INTERIOR, IUBIRE ÎN EXTERIOR. TOTUL ESTE IUBIRE. TOTUL ESTE DUMNEZEU

Când realizezi beatitudinea în iubire și curgere interioara, îți dai seama că tot ce este în afară, este beatitudine în iubire și curgere.

Când beatitudinea privește universul, universul este beatitudine.

Începi să simțiți beatitudinea în tot și să percepi acest lucru ca simțindu-l pe  Dumnezeu în minte și corp, în forme și contururi, în tot ce este, în tot ceea ce există.

Experienta adevăratei tale  naturi devine o percepție rafinată. Îți dai seama că fluxul inteligenței divine creative este responsabil pentru toate experiențele. Acum există o legătură cu aspectul cel mai profund interior, unde totul este beatitudine. Asta deschide o cale de a fi și de a vedea mai profund. Inima se deschide: totul este iubire și iubirea poate face imposibilul. Aici, de asemenea, se deschide un nivel mai profund de compasiune firească și devotament firesc, în iubire și curgere. 

Este o realizare extrem de puternică, în care Supremul pătrunde totul, inclusiv în tine și corpul tău. Fiecare celulă a corpului vibrează în beatitudine și iubire.Conștiința lui Dumnezeu nu este o stare stabilă  în sine, așa cum este Realizarea Sinelui și Conștiința Unitara stabilizată. Aceste două stări vin cu schimbări ireversibile în conștiință. Conștiința lui Dumnezeu este mai mult o punte între Realizarea Sinelui și Conștiința Unitară. Este ca și cum se transformă puțin din beatitudine în iubire-beatitudine.

Odată cu trecerea timpului te contopești  din ce în ce mai mult cu beatitudinea, se întâmplă o uniune cu liniștea ființării și cu forța vieții. Toate separările vor dispărea. Rămâne doar o vibrație în iubire a Liniștii Aici unii pot experimenta faptul că beatitudinea pare să fi dispărută pentru o perioadă de timp și se pot întreba dacă nu cumva au pierdut-o. Dar nu e așa. E doar o mișcare în profunzime și dincolo de ea, moment după care  iubirea și beatitudinea revin mai adânci și mult mai puternice.

UNIUNEA CU TOT

Sinele nelimitat a intrat în minte și în trup și totul este experimentat ca fiind EU. Totul este UNUL. Observatorul și cel observat sunt unul. Trăirea și cel care trăiește sunt unu. Toate separările sunt eliminate.

Când forța vieții fuzionează complet cu liniștea ființării, realizezi ca tu ești aceste doua aspecte și, totodată, orice altceva este același lucru.Aceasta vibrație a iubirii, singura care mai exista în acel moment, este potențialul nemanifestat, atemporal. Aceasta este realitatea non-duală.

Percepi atunci aceasta unificare în tine și în tot ceea ce exista în jurul tău. Ești și vezi Sinele strălucitor în tot ceea ce exista, fără nicio separare. Aceasta este Unificarea, acesta este Unul.

Lumea nu este văzută ca fiind o iluzie. Iluzia era că lumea fusese percepută ca fiind obiecte într-o realitate fizică, pe când adevărul este că întotdeauna ceea ce era văzut, este conștiința, Sinele tău. Nu mai este un eu care are o trăire a acestei uniuni.

Nici un eu sau ego sau  orice altceva nu pot pătrunde în această uniune.Nu mai există nicio distincție între interior și exterior, interiorul este exterior, exteriorul este interior. 

Totodată, nu mai există celălalt. În toate, peste tot este Sinele Meu. Nici o formă de yoga sau vreo alta practică nu mă poate purifica. Sunt eliberat de purificare, ființa mea este absolut nepătată. 

Aceasta este trezirea deplină și, totuși, ea va continua întotdeauna să se desfășoare și să curgă într-un mod inteligent al expansiunii și aprofundării.

STADII MAI PROFUNDE ȘI STABILE ALE UNIFICĂRII

SEPARAREA A DISPĂRUT

În această aprofundare, apare o rafinare și mai profunda  în a fi Totalitatea. Este mai multă claritate legată de mecanismele întregii creații, a trupului și minții. Este o trăire rafinată a fluxului și expresiei tuturor aspectelor, dintr-o perspectivă total diferită. Este totul întreg și complet, nelimitat și în același timp, neschimbător și absolut nemișcat.

Este experiența realității supreme a profunzimii Sinelui, a Totalității Conștiinței, iar Totul strălucește în mod Divin.

Odată cu trecerea timpului, fluctuația Conștiinței Unificate se aplatizează și intri într-o stare stabilă de unitate: starea fără de stare a Liniștii. Acest nivel nu are calități noi comparativ cu Conștiința Unificată, doar că devine o stare complet stabilă de conștiință constantă în viața de zi cu zi. Este complet firească, de obicei, venind cu o transformare bruscă, așa cum s-a întâmplat și la Realizarea Sinelui.

Realizarea Sinelui și Conștiința lui Dumnezeu sunt stadii, cu întrepătrunderi subtile al unuia în celălalt.

Pe măsură ce profunzimea crește, apare o perspectivă complet diferită a aceleiași rafinări a percepției care se întâmplase în Conștiință. În această rafinare în Conștiință, ne dăm seama că suntem dincolo de Conștiința însăși și ca nu există un cel care percepe,nu exista percepția și nici ceea ce este perceput. Este totalitatea și iubirea, în Nimicul Complet ce se cunoaște pe sine.

Conștiința este responsabilă de apariția creației și descoperi creația ca un un veșnic potențial nemanifestat și absolut orice creație este conștiința. Este putere divină pură. Este dincolo de orice înțelegere. Este nimic pur. Din această perspectivă, corpul și mintea, lumea și universul nu sunt doar iluzii, ele nici măcar nu au ajuns vreodată în existență. Această vibrație în iubire și curgere este atemporală, potențial nemanifestat, creativ și dinamic.

LINIȘTEA SUPREMĂ FIREASCĂ, ÎN CURGERE

Când suntem Nimicul Suprem, realizăm divinitatea lui Dumnezeu și cauza supremă pentru toate. Este inteligența divină, beatitudine radiantă și iubitoare a întregii creații.

Reglarea fină a percepției întregii manifestări universale, continuă ca lumină aurie divină absolută a lui Dumnezeu, în manifestarea sa ca sine însuși, în sine însuși.

Fie lumina divină iubitoare a lui Dumnezeu să vă binecuvânteze pe Toți!

online pe zoom în fiecare joi

2023

retreat Dubova -Danube - live

27 mai - 4 iunie

Înscrie-te mai jos pentru a afla mai multe despre învățătura