Cine este Rune?

Când îl întrebi cine este el, Rune tace. Mai întâi. Și poate să tacă mult. Oricât.
Apoi, zâmbește: ”Asta sunt. Tăcerea e răspunsul”.

De putut, ar putea să-ți istorisească și o poveste, lungă și interesantă, despre viața pe care a experimentat-o până în acest acum. Dar nu va uita să precizeze: ”Poveștile pe care oamenii le denumesc ”EU” sunt doar o înșiruire de amintiri. De gânduri. Și ești tu oare doar un gând? Sau mai mult de-atât?

Rune, omul care surprinde prin iubirea pe care o transmite și prin cât de uman este, nu se consideră un maestru. El se recomandă uneori ca fiind doar cel ce-ți indică o direcție, către cel mai frumos Adevăr, dar nu și un guru ale cărui vorbe trebuie sorbite. Îți recomandă să te îndoiești de fiecare cuvânt ce-l auzi. Pentru că doar așa poți să afli ce este adevărat pentru tine.
Și nu uită să adauge: Sunt doar un om simplu care spune Adevărul.”

 

CĂLĂTORIA…

Rune Heivang, maestru și învățător ce predă în cursurile sale o ”materie” necunoscută programelor școlare, Pacea Internă și Prezența Nesfârșită, a călătorit mulți ani în căutarea adevărului suprem despre natura umană.

Într-un fel, povestea sa începe cu unele experiențe spirituale pe care le-a avut, fără să le caute, fără să le ceară, pe când era foarte tânăr și lucra într-o firmă de advertising, PR și design. A vrut să înțeleagă ce i se întâmplă și și-a căutat răspunsurile. În cărți, în meditații… Și, apoi, în călătorii prin lume.

După ce a studiat cu șamani din nordul țării sale de origine, Norvegia, Rune a călătorit mulți ani în întreaga lume și a fost instruit în diverse metode și tehnici de către guru ai meditației și fizicieni, coachi și șamani, medici și vindecători, cercetători științifici și maeștri în energie. Sub îndrumarea unor mari maeștri Q’ueros (urmașii Inkașilor), Rune a studiat în Munții Anzi din Peru și apoi alături de Dr. Alberto Villoldo, Juan Nunez del Prado și mulți alții. Mai târziu, el a și lucrat câțiva ani împreună cu unii dintre ei.

Printre alți profesori de frunte din diferite tradiții de pe tot globul, alături de care Rune s-a instruit, se includ Jose Luis Herrera, Vianna Stibal – ThetaHealing; Dennis Adams – Matrix Energetics; Jeddah Mali – consultant și mentor; Mai Kunz – Vindecător și Qigong Master; Ailo Gaup și Erik Myrhaug – Energy Masters și alții.

Punând astfel la un loc cunoștințe dintre cele mai diverse, Rune a ajuns la o Cunoaștere unică, plecând de la care poate oferi și altora experiența a ceea ce numește Conștiința Supremă, adevărata noastra natură.

„A fost o călătorie minunată. Ori de câte ori arunc acum o privire înapoi, văd doar frumusețe”, spune Rune.

Și completează: ”În acei ani, am trecut printr-un proces profund, pe care-l poți numi o adevărată călătorie a sufletului. Apoi, viața a continuat să se manifeste în moduri diferite, ca întotdeauna. Dar există o diferență majoră între cum mi-a fost viața înainte și după aceea: acum sunt treaz în ea.”

 

…CONTINUĂ

O dată întors acasă, Rune a fondat Soulpilot Academy, o școală în munții din Norvegia, unde a început să predea metode avansate de integrare a corpului, minții și spiritului. A susținut cursuri nu doar pentru câteva sute de participanți, acolo în munți, ci și pentru alte câteva mii de oameni, peste tot în Norvegia.

”Am pus laolaltă, în combinație, ca o singură învățătură, și tradițiile Inka, și meditații, și exerciții de respirație și toate cele pe care le-nvățasem. Erau oameni feluriți acolo: terapeuți, psihologi, oameni cu probleme medicale în nivelul fizic sau cu boli mentale… de tot felul. Veneau și își schimbau viața… Și toți erau bineveniți.”

Acolo, în munți, cineva i-a spus: tu nu ești gândurile tale. Și-atunci… s-a produs declicul.
Am vrut să cunosc adevărul tuturor adevărurilor și am înțeles ca acesta nu este un „loc”, o stare sau o experiență, chiar dacă toate acestea ar putea să mă conducă alți câțiva pași mai departe pe acest drum.”

Apoi a început să trăiască, să vorbească și să predea din acest Adevăr universal. Un Adevăr ce nu aparține de nici-o tradiție anume, religie, tehnică sau metodă. Și care îi oferă căutatorului libertatea supremă.

Într-o zi, acolo în munți, a venit în vizită o persoană specială, maestru din tradiția tibetană, însoțită de un român. Cei doi l-au îndemnat să-și împărtășească învățătura și în afara Norvegiei, în alte țări ale lumii.
În anul 2011, la scurt timp după ce s-a decis să părăsească munții și să-și reia călătoriile, Rune a sosit în România.
(Vezi aici ce a făcut Rune în ultimii șase ani, în România)